Trwa ładowanie


Zamów telefonicznie 756 756 756
Kamień
Średnica 38
Okrągły

Żeliwo
41 x 22
Prostokątny

Żeliwo
27 x 39
Prostokątny

Żeliwo
51.3 x 51.3 × 7.3
Prostokątny

Sprawdź
Żeliwo
45.2 x 23.5
Prostokątny

Sprawdź
Żeliwo
35.5 x 31.5
Prostokątny

Sprawdź
Żeliwo
38.1 x 32.5
Prostokątny

Sprawdź
Żeliwo
37 x 27.3
Prostokątny

Żeliwo
33.5 x 26.5
Prostokątny

Żeliwo
32 x 40
Prostokątny

Żeliwo
Średnica 30
Okrągły

Aluminium
Średnica 29
Okrągły

Sprawdź

Ceramika, Kamień
36
Okrągły


Ceramika
Średnica 38
Okrągły

Sprawdź

Żeliwo
25 x 35 x 2
Prostokątny


Aluminium
34.8 x 34.8 x 3.4
Okrągły


Żeliwo
36.3 x 35.81 x 2.87
Owalny


Płyta żeliwna do grilla w Media Expert


W naszym sklepie internetowym dostępna jest niejedna płyta żeliwna do grilla. Sprawdź dostępny asortyment. Naprawdę jest z czego wybierać. Z pewnością zaskoczysz wszystkich przygotowanymi potrawami!


Płyta żeliwna do grilla – do czego się przydaje?


Płyta żeliwna do grilla przydaje się do przygotowywania różnorodnych potraw, które wymagają równomiernego rozprowadzania ciepła i solidnej powierzchni do smażenia. Dzięki swojej masywnej konstrukcji, żeliwo doskonale akumuluje i utrzymuje wysoką temperaturę, co pozwala na równomierne i efektywne grillowanie. Płyta jest idealna do przyrządzania delikatnych składników, takich jak owoce morza, warzywa czy drobne kawałki mięsa, które mogłyby łatwo prześlizgnąć się przez tradycyjny ruszt lub ulec przypaleniu.


Na co jeszcze pozwala płyta żeliwna do grilla?


Umożliwia także przygotowanie potraw wymagających płaskiej powierzchni, takich jak naleśniki, omlety czy smażone jajka. Ponadto, płyta żeliwna jest trwała i odporna na wysokie temperatury, co zapewnia długotrwałe użytkowanie bez utraty jej właściwości. Dzięki niej grill staje się bardziej wszechstronnym narzędziem kuchennym, pozwalającym na eksperymentowanie z różnymi technikami kulinarnymi i potrawami.


Jaka powinna być dobra płyta?


Grubsza płyta lepiej akumuluje ciepło i jest mniej podatna na odkształcenia pod wpływem wysokich temperatur. Grubość wpływa również na jej zdolność do utrzymania stałej temperatury podczas grillowania. Dobrze, jeśli płyta jest wyposażona w rowki lub otwory, które umożliwiają odprowadzanie nadmiaru tłuszczu. Powinna być dostosowana do wielkości i kształtu grilla, na którym będzie używana.