Trwa ładowanie
10
Nie
od 0 do 300
Nie
Stal nierdzewna


w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
1
Nie
od -50 do 300
Tak
Stal nierdzewna

0.1
Nie
od -50 do 200
Tak
Stal nierdzewna

5
Nie
od 0 do 250
Nie
Stal nierdzewna

1
Tak
od 0 do 250
Tak
Silikon, Stal nierdzewna

0.1
Tak
od -45 do 200
Tak
Silikon, Stal nierdzewna

1
Nie
od 0 do 120
Nie
Stal nierdzewna

1
Nie
Od -20 do 200
Tak
Stal

1
Nie
od -20 do 300
Tak
Stal, Tworzywo sztuczne

2
Nie
od 0 do 100
Nie
Stal nierdzewna

1
Nie
od -20 do 250
Tak
Stal nierdzewna

2
Nie
od 0 do 120
Nie
Stal nierdzewna

1
Tak
od -50 do 500
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

2
Nie
od 0 do 100
Nie
Stal nierdzewna

Cena z kodem obowiązuje do 26.11.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
Cena z kodem obowiązuje do 26.11.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
23,00 zł
Cena przed kodem
17,49 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
1
Nie
od 0 do 100
Nie
Szkło

1
Nie
od 0 do 250
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

2
Tak
od -40 do 200
Tak
Stal nierdzewna

0.1
Nie
od -20 do 250
Tak
Stal nierdzewna

1
Nie
od 0 do 120
Tak
Stal nierdzewna

5
Nie
od 50 do 300
Nie
Stal nierdzewna

1
Nie
od 0 do 250
Tak
Tworzywo sztuczne

0.1
Nie
od -40 do 200
Tak
Stal nierdzewna

5
Nie
od 0 do 300
Nie
Stal nierdzewna

0.1
Nie
od -45 do 200
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

1
Nie
od 10 do 120
Nie
Stal nierdzewna

1
Nie
od 0 do 250
Tak
Stal nierdzewna

1
Nie
od -10 do 250
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne


1
Nie
od 0 do 150
Tak
Stal nierdzewna


0.1
Nie
od 30 do 150
Tak
Stal nierdzewna


1
Nie
od 25 do 100, od 50 do 300, od 80 do 90
Nie
Stal nierdzewna


Termometr kuchenny - sprawdź temperaturę żywności


Termometr kuchenny to gadżet, który niezwykle ułatwia pracę w kuchni. Podczas pieczenia całego indyka czy pieczeni, termometr do żywności jest niezbędny, aby sprawdzić, czy potrawa jest już upieczona. Dostępne są sondy, mierzące temperaturę cały czas oraz szpikulce do wbijania w mięso.


Do czego jest potrzebny termometr kuchenny?


Termometr kuchenny wbrew pozorom ma szerokie zastosowanie. Wszyscy wiedzą, jak ważne jest, aby mięso było dobrze upieczone, a jednocześnie nie wysuszyło się na wiór. Bez termometru trudno określić, kiedy jest ten moment, aby je wyjąć z piekarnika. Wbijanie co chwila noża czy widelca powoduje, że z mięsa uciekają tylko soki. Tutaj swoje zadanie ma termometr kuchenny. Wbijamy go w mięso i na wyświetlaczu od razu widzimy, jaka jest temperatura wewnątrz porcji. W ten sam sposób termometr do żywności może zostać użyty w trakcie pieczenia ciasta, gotowania sosu, smażenia na głębokim oleju, a nawet przy przyrządzaniu herbaty. Warto nadmienić, że różne rodzaje herbat parzy się w różnych temperaturach. 


Jaki termometr kuchenny wybrać?


Dostępne są trzy rodzaje termometrów: 

  • - termometr kuchenny analogowy lub cyfrowy. Nadają się do szybkiego odczytu temperatury, po wyjęciu dania z piekarnika;

  • - termometr kuchenny wyposażony w termoparę, inaczej zwaną sondą. To urządzenie, które składa się z termometru z wyświetlaczem oraz przewodów zakończonych sondą ze szpikulcem;

  • - klasyczny termometr do mięs - umieszcza się go od razu przy włożeniu dania do pieca.


Najlepiej jest, aby termometr kuchenny miał szpikulec ze stali nierdzewnej, jest odporny na uszkodzenia i łatwy w czyszczeniu. Rączka zaś powinna być zrobiona z solidnego plastiku. Sprawdź także produkty z kategorii: szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary, szynkowary oraz cyrkulatory sous vide.