Trwa ładowanie
Krojenie, Siekanie, Tarcie, Ubijanie piany, Wyrabianie ciasta
800
1.2
2
Tak

Cena z kodem obowiązuje do 11.09.2025 r. do godz. 21:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
238 60
Cena z kodem obowiązuje do 11.09.2025 r. do godz. 21:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
269,99 zł
Cena przed kodem
239,10 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
23,86 zł x 10 rat 0%

Zamów telefonicznie 756 756 756

Poradniki eksperta

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie malaksera?

Wybierając malakser do Waszej kuchni, powinniście w pierwszej kolejności zwrócić uwagę na jego moc. To od niej będzie zależeć, z jakimi produktami będzie w stanie poradzić sobie urządzenie. Wyższa moc pozwoli na rozkruszenie nawet najtwardszych orzechów, a także kostek lodu. Moc w przedziale od 24 do 240 W wystarczy do prostych zadań. Dla bardziej wymagających prac lepiej zaopatrzyć się w malakser o mocy od 240 do 400 W. Najbardziej wydajne będą urządzenia o mocy 800 W. Większa moc to lepiej przygotowane składniki. Muszą one jednak znaleźć się w odpowiedniej misie, w którą oczywiście jest wyposażony malakser. W zależności od tego, jakie produkty mamy zamiar poszatkować lub pokroić, najlepiej sprawdzą się malaksery z misami o pojemności od 0,8 do 3,1 litrów. Warto zwrócić też uwagę na programy, w które wyposażony jest malakser. Większa ich liczba pozwoli na szersze zastosowanie urządzenia.

Jak działa malakser?

Malakser działa w bardzo prosty sposób. Tajemnica jego wyjątkowości polega na tym, że do zadań malaksera należy rozdrabnianie, krojenie, szatkowanie mieszanie i miksowanie. Jest to możliwe dzięki ostrym nożom, które kręcą się dzięki silnikowi. Wprawia on je w ruch wirowy z taką prędkością, że często nawet najtwardsze produkty nie mają z nim szans. Ostrza znajdują się we wnętrzu misy, do której wkłada się wspomniane produkty. Następnie należy zakryć jej górna część i uruchomić malakser.

Czym różni się malakser do robota kuchennego?

Malakser działa w bardzo podobny sposób, co robot kuchenny. Różnica polega na tym, że malakser służy jedynie do przygotowywania produktów, które będą następnie dalej użyte podczas przygotowywania napojów lub potraw. Robot kuchenny jest w stanie używać wysokich temperatur, dlatego można w nim tworzyć w pełni gotowe potrawy. Dodatkowo jest w stanie wykonać część prac malaksera i wiele innych, w tym wyciskać sok z owoców.