Trwa ładowanie
Rodzaj: Zestaw patelni
Ilość elementów: 4
Średnica naczynia [cm]: 28
Powłoka wewnętrzna: Stal nierdzewna
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna
Zobacz więcej
Odpinana rączka kompatybilna z serią Ingenio
Nieprzywierająca powłoka wewnątrz i na zewnątrz
Zobacz wszystkie warianty
Zestawy produktowe
Odpinana rączka kompatybilna z serią Ingenio
Nieprzywierająca powłoka wewnątrz i na zewnątrz
Zobacz wszystkie warianty

Sugerowana cena producenta:

349 zł

295 00
29,50 zł x 10 rat 0%

Odbierz
w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Garnek wielofunkcyjny, Patelnia tradycyjna
Ilość elementów: 6
Średnica naczynia [cm]: 16, 18, 22, 24, 28
Powłoka wewnętrzna: Stal nierdzewna
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna
Zobacz więcej

429 99
Sprawdź

431 37
Sprawdź

1 395 00
Sprawdź

Wartość poza zestawem:

626,32 zł

579 00
Sprawdź

Sugerowana cena producenta:

109 zł

99 99

139 99

149 99

239 98

299 99
W apce taniej

266,00 zł

Rodzaj: Patelnia tradycyjna
Ilość elementów: 1
Średnica naczynia [cm]: 24
Powłoka wewnętrzna: Nieprzywierająca, Stal nierdzewna Cromargan
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna Cromargan
Zobacz więcej

412 62
Sprawdź


59 99


89 99


490 62
Sprawdź


Taniej o 10,23 zł
204 77
215,00 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
215,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką


169 99


Sugerowana cena producenta:

419 zł

379 30
Sprawdź


699 99


279 99

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.


Patelnia stalowa - jak jej używać?


Patelnia stalowa to klasyczny wygląd i długowieczność. Można na niej smażyć i gotować. Doskonale nadaje się jako naczynie do zapiekania w piekarniku i czyszczenia w zmywarce. Jednak jej używania trzeba się nauczyć.


Patelnia stalowa i jej zalety


Najważniejszą cechą, jaką ma patelnia stalowa, jest jej odporność na zarysowania. Przy użytkowaniu nie trzeba się zastanawiać nad specjalnymi akcesoriami. Patelnia stalowa nawet w bardzo wysokiej temperaturze nie wybrzusza się i nie odkształca - ścianki i dno cały czas są idealnie równe.Patelnia stalowa posiada też uchwyty ze stali, zatem bez obaw można zapiekać w niej potrawy. Patelnia stalowa, aby się rozgrzać, nie potrzebuje też wysokiej temperatury. Gdy zbyt  ją przegrzejemy, zacznie się przypalać. Patelnia stalowa jest bezpieczna i higieniczna. Jedynie obawy mogą mieć osoby uczulone na nikiel. Stal bowiem to stop chromu i niklu.


Patelnia stalowa - jak na niej smażyć?


Przed pierwszym użyciem trzeba dobrze ją zahartować. W tym celu zalewamy dno patelni wodą i gotujemy ok. 15 minut, następnie płuczemy i osuszamy, smarujemy odrobiną oleju i smażymy do 5 minut. Nie wolno patelni stawiać od razu na wysoki płomień, rozgrzanie jej powyżej 250 stopni będzie skutkowało przypalaniem się potraw. W chwili, gdy uznamy, że patelnia stalowa ma odpowiednią temperaturę, zmniejszamy płomień i zaczynamy smażenie. 


Patelnia stalowa nie nadaje się do smażenia beztłuszczowego, za każdy razem musimy użyć oleju, smalcu czy oliwy. Aby patelnia stalowa była prostsza w użyciu, wielu producentów powleka ją powłoką zapobiegającą przywieraniu. Sprawdź także produkty z kategorii: patelnia ceramiczna, patelnia żeliwna, patelnia tytanowa, patelnia granitowa, patelnia marmurowa oraz patelnia teflonowa.