Trwa ładowanie
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Gazowa
Kolor frontu piekarnika: Biały
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
Funkcje: Termoobieg, Zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, Grill (opiekacz)
Czyszczenie parowe piekarnika
Chłodny front zabezpiecza przed poparzeniem
Czyszczenie parowe piekarnika
Chłodny front zabezpiecza przed poparzeniem
Programator: Elektroniczny Ta
1 349 00
44,96 zł x 30 rat 0%
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie w piątek
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Gazowa
Kolor frontu piekarnika: Inox
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
Funkcje: Termoobieg, Zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, Grill (opiekacz)
1 349 99
Odbierz
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie kuchni gazowo-elektrycznej?

Wybierając kuchnię gazowo elektryczną na początku warto zastanowić się nad tym jakim miejscem na te urządzenie dysponujemy. Najpopularniejsze rozwiązania to kuchnie o szerokości 50 i 60 cm. Większa kuchnia to więcej miejsca na płycie, a także większa pojemność piekarnika, przy tych samych kosztach eksploatacji. Jeśli zależy Ci na skróceniu czasu gotowania, lub smażenia ulubionych potraw to zwróć uwagę, czy Twoja kuchnia posiada palnik o dużej mocy z tzw. „potrójną koroną”, w którym gaz wypływa aż z trzech okręgów w tym samym czasie. Jeśli często pieczesz to weź pod uwagę urządzenie z dużą ilością funkcji piekarnika. Termoobieg, rozmrażanie, podgrzewanie naczyń, grill, czy nawet pieczenie z dodatkiem pary to jedne z wielu przydatnych programów, które wydobędą z Twoich potraw maksimum smaku i aromatu. Istotne jest również to czy pod piekarnikiem znajduje się szuflada, która może pełnić funkcję praktycznego schowka na naczynia i akcesoria kuchenne.

Jak działa kuchnia gazowo-elektryczna?

Kuchnia gazowo-elektryczna to rozwiązanie łączące w jednym urządzeniu zalety dwóch rodzajów kuchni. Do prawidłowego działania kuchni niezbędne będzie doprowadzenie dwóch różnych źródeł zasilania. W przypadku płyty jest to gaz, który jest stosunkowo tanim źródłem energii, co przy codziennym gotowaniu nie spowoduje znacznego obciążenia naszego budżetu. Do pieczenia urządzenie wykorzystuje prąd, który daje piekarnikowi zdecydowanie większe możliwości, przy zachowaniu maksimum naszego bezpieczeństwa.

Jak podłączyć kuchnię gazowo-elektryczną?

Kuchnię można podłączyć do sieci gazowej zasilanej gazem ziemnym lub do butli gazowej wykorzystującej gaz propan-butan. Kupując nową kuchnię gazowo-elektryczną, warto zlecić usługę podłączenia osobie posiadającej aktualne uprawnienia gazowe. Instalator potwierdza prawidłowe podłączenie wpisem do karty gwarancyjnej wraz z pieczątką. Kuchnia posiada również przewód elektryczny zakończony wtyczką, który wystarczy wpiąć do znajdującego się w zasięgu kuchni uziemionego gniazdka elektrycznego.