Trwa ładowanie
1
Nie
od -50 do 300
Tak
Stal nierdzewna

42 99

Zamów telefonicznie 756 756 756
10
Nie
od 0 do 300
Nie
Stal nierdzewna

26 99
0.1
Nie
od -50 do 200
Tak
Stal nierdzewna

42 99
0.1
Tak
od -45 do 200
Tak
Silikon, Stal nierdzewna

39 99
5
Nie
od 0 do 250
Nie
Stal nierdzewna

20 99
1
Nie
od 0 do 120
Nie
Stal nierdzewna

18 99
1
Tak
od 0 do 250
Tak
Silikon, Stal nierdzewna

79 00
1
Nie
od -20 do 300
Tak
Stal, Tworzywo sztuczne

79 99
2, 5
Nie
od 0 do 250
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

59 99
2
Nie
od 0 do 100
Nie
Stal nierdzewna

14 99
2
Nie
od 0 do 120
Nie
Stal nierdzewna

18 99
1
Nie
od 0 do 120
Nie
Tworzywo sztuczne

18 99
2
Tak
od -40 do 200
Tak
Stal nierdzewna

56 83
1
Nie
od -20 do 250
Tak
Stal nierdzewna

129 99
1
Nie
Od -20 do 200
Tak
Stal

49 99
1
Tak
od -50 do 500
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

89 99
1
Nie
od 0 do 150
Tak
Stal nierdzewna

28 99
1
Nie
od 0 do 250
Tak
Stal nierdzewna

199 00
1
Nie
od 0 do 120
Tak
Stal nierdzewna

24 80
2
Nie
od 0 do 100
Nie
Stal nierdzewna

23 00
1
Nie
od 0 do 100
Nie
Szkło

15 99
1
Nie
od 0 do 250
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

109 99
5
Nie
od 0 do 300
Nie
Stal nierdzewna

119 99
1
Nie
od 0 do 250
Tak
Tworzywo sztuczne

259 00
1
Nie
od 40 do 110
Nie
Stal nierdzewna

119 99
0.1
Nie
od -40 do 200
Tak
Stal nierdzewna

119 99
0.1
Nie
od -45 do 200
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

107 99
1
Nie
od 10 do 120
Nie
Stal nierdzewna

119 99
5
Nie
od 50 do 300
Nie
Stal nierdzewna

107 79
1
Nie
od -10 do 250
Tak
Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne

49 99

Termometr kuchenny - sprawdź temperaturę żywności


Termometr kuchenny to gadżet, który niezwykle ułatwia pracę w kuchni. Podczas pieczenia całego indyka czy pieczeni, termometr do żywności jest niezbędny, aby sprawdzić, czy potrawa jest już upieczona. Dostępne są sondy, mierzące temperaturę cały czas oraz szpikulce do wbijania w mięso.


Do czego jest potrzebny termometr kuchenny?


Termometr kuchenny wbrew pozorom ma szerokie zastosowanie. Wszyscy wiedzą, jak ważne jest, aby mięso było dobrze upieczone, a jednocześnie nie wysuszyło się na wiór. Bez termometru trudno określić, kiedy jest ten moment, aby je wyjąć z piekarnika. Wbijanie co chwila noża czy widelca powoduje, że z mięsa uciekają tylko soki. Tutaj swoje zadanie ma termometr kuchenny. Wbijamy go w mięso i na wyświetlaczu od razu widzimy, jaka jest temperatura wewnątrz porcji. W ten sam sposób termometr do żywności może zostać użyty w trakcie pieczenia ciasta, gotowania sosu, smażenia na głębokim oleju, a nawet przy przyrządzaniu herbaty. Warto nadmienić, że różne rodzaje herbat parzy się w różnych temperaturach. 


Jaki termometr kuchenny wybrać?


Dostępne są trzy rodzaje termometrów: 

  • - termometr kuchenny analogowy lub cyfrowy. Nadają się do szybkiego odczytu temperatury, po wyjęciu dania z piekarnika;

  • - termometr kuchenny wyposażony w termoparę, inaczej zwaną sondą. To urządzenie, które składa się z termometru z wyświetlaczem oraz przewodów zakończonych sondą ze szpikulcem;

  • - klasyczny termometr do mięs - umieszcza się go od razu przy włożeniu dania do pieca.


Najlepiej jest, aby termometr kuchenny miał szpikulec ze stali nierdzewnej, jest odporny na uszkodzenia i łatwy w czyszczeniu. Rączka zaś powinna być zrobiona z solidnego plastiku. Sprawdź także produkty z kategorii: szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary, szynkowary oraz cyrkulatory sous vide.