W pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na moc urządzenia. Parametr ten decyduje o tym, jak poradzi sobie ono z wyrobieniem ciasta. Do mniejszych bochenków chleba można wybrać urządzenie o mniejszej mocy, np. 450 W, zaś do większych o większej, np. 850 W. Nie bez znaczenia jest również wielkość komory. Urządzenia o mniejszej pojemności komory przeznaczone są do wypieku pieczywa dla 1-2 osób. Dla większej rodziny komora powinna być zdecydowanie większa. Ponadto foremka powinna być wyposażona w powłokę zapobiegającą przywieraniu ciasta. Wtedy ciasto nie będzie przylepiało się do jej ścianek i łatwiej można je wyjąć. Istotna jest również liczba programów, które obsługuje urządzenie. Wiele modeli, poza różnymi rodzajami chleba, służy do wypieku ciast, np. na pizzę czy drożdżowych, bułek, a nawet do robienia marmolady czy konfitur. Korzystanie z urządzenia ułatwiają również dodatkowe funkcje, np. regulacja stopnia zarumienienia czy opóźniony start.
Bagietki, Bezglutenowe, Ciasto, Francuskie, Pełnoziarniste, Słodkie | |
1600 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
16 |
w tym roku nie płacisz
Chleb, Ciasto na pizzę | |
550 | |
1.1 | |
Opóźniony start Możliwość mycia elementów w zmywarce Wyjmowana forma | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
31 |
Chleb, Ciasto makaronowe | |
700 | |
1 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
17 |
Bezglutenowe, Chleb, Razowe, Słodkie | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarno-srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Bezglutenowe, Bułki, Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe, Ciasto na pizzę, Pełnoziarniste, Z rodzynkami i innymi dodatkami | |
550 | |
1.1 | |
... Więcej | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
30 |
Bezglutenowe, Chleb, Ciasto, Pełnoziarniste, Pszenne, Razowe, Słodkie | |
850 | |
1.6 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
16 |
Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe, Ciasto na pizzę | |
385 | |
0.4 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
18 |
Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe, Pełnoziarniste, Słodkie | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
15 |
Bezglutenowe, Białe, Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe, Francuskie, Pełnoziarniste, Słodkie | |
850 | |
1.25 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
15 |
Sugerowana cena producenta:
439 zł
Bezglutenowe, Chleb | |
600 | |
1 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Wyjmowana forma | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Bezglutenowe, Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe, Z rodzynkami i innymi dodatkami | |
550 | |
1.1 | |
... Więcej | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
21 |
Bezglutenowe, Chleb, Razowe | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Chleb, Ciasto, Ciasto na pizzę | |
550 | |
1 | |
... Więcej | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
19 |
Chleb | |
815 | |
1.4 | |
Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny-inox | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Chleb, Ciasto | |
600 | |
1 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Chleb | |
800 | |
1.2 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Bezglutenowe, Chleb, Ciasto, Ciasto na pizzę, Pełnoziarniste, Pszenne, Razowe | |
600 | |
0.5, 0.7, 1 | |
... Więcej | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
17 |
Bagietki, Ciasto, Ciasto na pizzę, Słodkie | |
550 | |
0.9 | |
... Więcej | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
23 |
Babeczki, Bułki, Chleb, Słodkie | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
16 |
Bagietki, Bezglutenowe, Chleb, Ciasto, Ciasto na pizzę | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Bagietki, Bułki, Chleb, Ciasto na pizzę | |
800 | |
1.2 | |
... Więcej | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
10 |
Chleb, Ciasto | |
550 | |
1 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
16 |
Bagietki, Chleb, Ciasto, Pełnoziarniste | |
550 | |
1 | |
... Więcej | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
19 |
Bezglutenowe, Białe, Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe | |
850 | |
1, 1.25, 1.5 | |
... Więcej | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
15 |
Bezglutenowe, Białe, Chleb, Ciasto, Ciasto makaronowe | |
850 | |
1, 1.25, 1.5 | |
... Więcej | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
15 |
Bagietki, Bezglutenowe, Chleb, Ciasto, Pełnoziarniste, Razowe, Słodkie, Z rodzynkami i innymi dodatkami | |
600 | |
0.5, 0.75, 1 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
18 |
Chleb, Francuskie, Pełnoziarniste | |
870 | |
1.35 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Bezglutenowe, Białe, Bułki, Chleb, Ciasto, Pełnoziarniste | |
850 | |
1.5 | |
... Więcej | |
Biały | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
15 |
Chleb, Ciasto | |
800 | |
1.3 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Możliwość mycia elementów w zmywarce Wyjmowana forma | |
Czarno-srebrny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
12 |
Babeczki, Bagietki, Bezglutenowe, Bułki, Chleb, Ciasto na pizzę | |
850 | |
1.5 | |
Opóźniony start Regulacja stopnia zarumieniania Regulacja wielkości wypieku Wyjmowana forma | |
Czarny | |
Pokryta powłoką nieprzywierającą | |
24 |
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Poradniki eksperta
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie wypiekacza do chleba?
Jak działa wypiekacz do chleba?
Automatyczny wypiekacz do chleba to proste w obsłudze urządzenie, które samodzielnie miesza, ugniata i wypieka ciasto. Pojemnik znajdujący się wewnątrz maszyny jest wyposażony w mieszadła. Pod spodem komory do pieczenia umieszczona jest grzałka. Wystarczy więc wsypać składniki i wybrać odpowiedni program. Urządzenie automatycznie dobierze temperaturę i czas pieczenia. Wypiekacze do chleba z czytelnym wyświetlaczem wskazują np. czas pozostały do końca pieczenia.
Ile prądu zużywa wypiekacz do chleba?
Wydajność urządzenia określa jego moc. Maszyny do wypieku chleba o większej mocy mogą dłużej pracować bez przerwy. Na zużycie prądu wpływają m.in. wybrany program pieczenia, waga pieczonego chleba, a nawet temperatura produktów, z których jest ono pieczone. Wypiekacze do chleba w poszczególnych cyklach pracy urządzenia pobierają różną ilość energii. Dla przykładu model o mocy 850 W w programie podstawowym w ciągu jednej godziny pieczenia zużywa około 0,8 kWh.