Loading
NOŻE W BLOKU
NOŻE
STAL DAMASCEŃSKA
STAL NIERDZEWNA
Loading
Typ: Do owoców, Do pieczywa, Do warzyw, Kuchenny, Szefa kuchni, Uniwersalny
Ostrze: Stal nierdzewna
Długość ostrza [cm]: 19, 22.5, 31.5
Rękojeść: Tworzywo sztuczne
Liczba elementów [szt]: 5
Możliwość mycia w zmywarce: Nie

Sugerowana cena producenta:

109,99 zł

89 99
76,49
76,49
U Ciebie
Odbierz
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Typ: Do pizzy
Ostrze: Stal szlachetna
Długość ostrza [cm]: 9
Rękojeść: Tworzywo ABS
Liczba elementów [szt]: 1
Możliwość mycia w zmywarce: Nie

Sugerowana cena producenta:

23,99 zł

19 99
16,99
16,99
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie noża kuchennego?

Wybierając nowy nóż kuchenny, na pewno powinieneś sprawdzić jego docelowe przeznaczenie. Ostrza mogą mieć różny kształt, inną szerokość oraz długość, a przez to służyć do krojenia lub siekania całkiem innych składników. W ofercie znajdziesz między innymi noże kuchenne do krojenia pieczywa, filetowania mięsa, porcjowania, skrobania i wielu innych czynności, które czekają na Ciebie podczas przygotowywania posiłków w kuchni. Bardzo często możliwy jest zakup całego kompletu. W zestawie noży znajduje się zazwyczaj kilka modeli o różnym rozmiarze, co ułatwia dobranie ich do rodzaju prac kuchennych. Przed zakupem sprawdź, z jakiego materiału wykonano ostrze oraz rękojeść. Warto dodatkowo upewnić się, czy nóż można myć w zmywarce. To bardzo ułatwia czyszczenie po zakończonym gotowaniu. Jeśli zależy Ci na praktycznym komplecie, wybierz ten zawierający blok na noże oraz ostrzałkę. Dzięki temu zachowasz porządek na blacie kuchennym, a Twoje ostrza będą zawsze ostre i skuteczne.

Jakie są rodzaje noży kuchennych?

Dostępnych jest wiele rodzajów noży kuchennych. Docelowe przeznaczenie definiują przede wszystkim kształt i wielkość ostrza. W naszej ofercie znajdziesz między innymi noże kuchenne przeznaczone do krojenia pieczywa i ciast, porcjowania, filetowania i krojenia mięsa, warzyw i owoców, obierania, serów, siekania, skrobania, pizzy oraz ziół. W bogatym asortymencie znajdziesz każdy typ ostrza, którego możesz potrzebować podczas gotowania. Noże dostępne są pojedynczo oraz w zestawach.

Jak ostrzyć nóż kuchenny?

Z czasem, po długim użytkowaniu, ostrość noża wyraźnie słabnie. Aby znów cieszyć się ostrym i skutecznym ostrzem, należy wykonać ostrzenie. W tym celu wystarczy wykorzystać ostrzałkę. Urządzenie to może mieć różną formę, ale zawsze ma to samo przeznaczenie. Z jego pomocą możliwe jest naostrzenie noża przez pocieranie o specjalną powierzchnię działającą na zasadzie papieru ściernego. Regularne stosowanie ostrzałki jest na pewno dobrym nawykiem. Ważne, żeby robić to pod odpowiednim kątem.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756