Trwa ładowanie
Moc [W]: 750
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Trójkąty
Funkcje: Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki, Lampka kontrolna, Nienagrzewający się uchwyt
Wykonanie obudowy: Termoizolowane tworzywo
Płyty z powłoką nieprzywierającą
Antypoślizgowe nóżki
Płyty z powłoką nieprzywierającą
Antypoślizgowe nóżki
Model producenta: SMK2015
89 99
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 750
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Trójkąty
Funkcje: Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Lampka kontrolna
Wykonanie obudowy: Tworzywo sztuczne
112 07

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie opiekacza?

Przy zakupie opiekacza przede wszystkim należy zwrócić uwagę na jego wielkość, oraz liczbę możliwych do zrobienia kanapek. W zaawansowanych modelach możemy zrobić nawet do ośmiu jednocześnie. W innych do czterech, lub dwóch. Ważnych parametrem będzie również moc. Im wyższa, tym szybciej przyrządzimy posiłek. Niektóre modele w swoich zestawach posiadają wymienne płytki odpowiadające za przyrządzenie kanapek, gofrów, czy grillowania. Nazywane one są 3w1. Dobrym rozwiązaniem są opiekacze z powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu przyrządzanie posiłku jest prostsze. Niektóre modele opiekaczy posiadają nienagrzewający się uchwyt, dzięki czemu możemy uniknąć oparzeń.

Jak działa opiekacz?

Opiekacz otwierany jest za pomocą górnej pokrywy. Wiele modeli posiada nieprzywierające płytki, natomiast i tak warto przed użytkowaniem posmarować je olejem. Następnie należy zamknąć opiekacz i poczekać, aż się nagrzeje. Gdy produkt zasygnalizuje gotowość należy włożyć kanapki do środka. Po upływie około 4-6 minut (w zależności od mocy), posiłek będzie gotowy do spożycia.

Czym się różni opiekacz od tostera?

Przede wszystkim toster służy do stworzenia grzanki, czyli przypieczonego chleba. Kromka jest podgrzewana w pozycji pionowej. Po przygotowaniu tostu można dodać na niego dowolne dodatki. Kanapki w opiekaczu natomiast podgrzewane są poziomo. W tym przypadku dodatki dodajemy od razu korzystając z dwóch kromek chleba.