Wybierając patelnię, w pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na jej rozmiar. Mogą one mieć mniejsze (np. 15-20 cm) lub nieco większe (np.24-28 cm) średnice. Duże modele będą zajmowały więcej miejsca w szafce kuchennej i nie zawsze wykorzysta się ich możliwości. Bardzo ważnym aspektem jest również ciężar patelni. Lżejsze są bardziej poręczne i łatwiej się je użytkuje. Te praktyczne i niezbędne w każdej kuchni naczynia różnią się od siebie kształtem i materiałem, z którego zostały wykonane. Patelnie mogą być np. okrągłe lub kwadratowe. Natomiast w zależności od materiału, wyróżnia się np. patelnie tytanowe, granitowe, aluminiowe. Ważne, aby powłoki wewnętrzne były odporne na zarysowania i łatwe w czyszczeniu. Niektóre modle zostały wyposażone w praktyczne wskaźniki, informujące o osiągnięciu odpowiedniej temperatury do smażenia. Przy zakupie patelni, warto również zwrócić uwagę na możliwość mycia w zmywarce, czy nienagrzewające się rączki.
GARNKI
TRADYCYJNE
ZESTAWY PATELNI
DO NALEŚNIKÓW
GRILLOWE
ŻELIWNE
WOK
| Patelnia tradycyjna | |
| 1 | |
| 28 | |
| Wzmocniona tytanem | |
| Aluminium | |
| Zobacz więcej | |
Wskaźnik Thermo-Signal
Tytanowa powłoka
Średnica naczynia [cm]: 28
Wskaźnik Thermo-Signal
Tytanowa powłoka
Średnica naczynia [cm]: 28
Taniej o 10,00 zł
129,97 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
129,97 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Odbierz
Poradniki eksperta
Najczęściej zadawane pytania
-
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie patelni?
-
Jakie są rodzaje patelni?
-
Jaki rodzaj patelni jest najzdrowszy?


