Loading
AUTOMATYCZNE
KAPSUŁOWE
KOLBOWE
PRZELEWOWE
DO ZABUDOWY
Loading
Typ ekspresu: Kolbowy
Ciśnienie [bar]: 15
Rodzaj kawy: Mielona, Saszetki
Moc [W]: 1300
Funkcje: Filtr, Wskaźnik poziomu wody, Spienianie mleka
Nowoczesny system grzewczy Thermoblock
3 oddzielne filtry w zestawie
Nowoczesny system grzewczy Thermoblock
3 oddzielne filtry w zestawie
Kolor: Srebrny

Sugerowana cena producenta:

879 zł

699 99
69,99 zł x 10 rat 0%

Maksymalna liczba rat dostępnych przy zakupie internetowym jest widoczna pod ceną produktu.

OK, zamknij
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
Odbierz
lub zamów telefonicznie 756 756 740
Typ ekspresu: Kolbowy
Ciśnienie [bar]: 15
Rodzaj kawy: Mielona, Saszetki
Moc [W]: 1300
Funkcje: Filtr, Wskaźnik poziomu wody, Spienianie mleka
Cena z kodem obowiązuje do 20.09.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
R2009-200924
759 99
Cena z kodem obowiązuje do 20.09.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
799,99 zł
Cena przed kodem
749,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Prezentowana najniższa cena z 30 dni przed obniżką dla kanału sprzedaży mediaexpert.pl.
Odbierz
799,99 zł
Cena przed kodem
749,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Prezentowana najniższa cena z 30 dni przed obniżką dla kanału sprzedaży mediaexpert.pl.
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 740
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie ekspresu kolbowego?

Ekspresy kolbowe działają dzięki wytwarzanemu przez pompę ciśnieniu i jest to najważniejszy parametr, któremu trzeba się przyjrzeć. Minimalne ciśnienie, które pozwala na zaparzenie kawy dobrej jakości, wynosi zaledwie kilka barów. Warto wybrać zatem zestaw, który da nam nieco zapasu, czyli z ciśnieniem przynajmniej kilkunastu barów. Temperatura parzenia kawy ma równie duże znaczenia dla całego procesu. Ekspres kolbowy powinien zapewnić temperaturę na poziomie ok. 100 st. C, czyli wrzenia. Dobrym wyborem są ekspresy z możliwością regulacji temperatury. W zależności od tego, jaką kawę lubimy, możemy wybrać ekspres przeznaczony do parzenia tylko jednego rodzaju lub wielu różnych. Wszelkie funkcje dodatkowe pozwolą na komfortowe przyrządzenia dokładnie takiej kawy, jaką lubimy. Najistotniejszymi z nich są spienianie mleka, wskaźnik poziomu wody, regulacja ilości zaparzonej kawy i jej mocy, a także wbudowany młynek.

Jak działa ekspres kolbowy?

Ekspres kolbowy działa przy wykorzystaniu dwóch podstawowych urządzeń znajdujących się w jego wnętrzu. Pierwsze z nich podgrzewa wodę do odpowiedniej temperatury (najczęściej w okolicach 100 st. C). Następnie przepuszcza ją przez sito i wprowadza pod ciśnieniem do kolby. Drugim elementem jest pojemnik z kawą, która może być tam umieszczona w formie zmielonej, saszetki lub ziarnistej (wtedy potrzebny jest wbudowany młynek). Zasada ta dotyczy najpopularniejszych ekspresów przelewowych.

Jak drobno mielić kawę do ekspresu kolbowego?

Sposób mielenia zależy w głównej mierze od tego, jakiego rodzaju kawy chcemy się napić. Grubo zmielone ziarna spowodują, że kawa będzie miała bardziej gorzki smak, ponieważ gorąca woda nie dotrze do ich wnętrza. Podobnie stanie się z kawą zbyt drobno zmieloną, która w tym przypadku będzie przeparzona. Średnio zmielona kawa o gramaturze piasku zapewni delikatny aromat. Ekspresy kolbowe zaopatrzone we wbudowany młynek mają zaprogramowane odpowiednie programy, żeby uzyskać pożądany efekt.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756