Loading
AUTOMATYCZNE
KAPSUŁOWE
KOLBOWE
PRZELEWOWE
DO ZABUDOWY
Loading
Moc [W]: 500
Rodzaj naczynia: 2 kubki
Sterowanie: Mechaniczne
Pojemność [filiżanki]: 2
Zabezpieczenia: Antypoślizgowe nóżki, Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Funkcje: Wskaźnik poziomu wody, Filtr, Kawa na wynos
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Antypoślizgowa podstawa
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Antypoślizgowa podstawa
Kolor: Czarny
135 50
13,55 zł x 11 rat
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 500
Rodzaj naczynia: 2 kubki
Sterowanie: Mechaniczne
Pojemność [filiżanki]: 2
Zabezpieczenia: Antypoślizgowe nóżki, Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Funkcje: Wskaźnik poziomu wody, Filtr, Kawa na wynos
128 99
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie ekspresu przelewowego?

Pierwszym ważnym parametrem na jaki powinniśmy zwrócić uwagę jest pojemność ekspresu, która będzie świadczyła o tym, jaka maksymalnie ilość kawy zostanie przygotowana w jednym cyklu zaparzania. Najmniejsze urządzenia przygotują nam jeden lub dwa kubki kawy o pojemności do 200 ml każdy. Największe konstrukcje są w stanie w krótkim czasie przygotować nawet 2,5 litra kawy. Takie modele doskonale sprawdzą się do biur, podczas konferencji, a nawet szkoleń. Drugim ważnym parametrem jest moc urządzenia. Działa tu dokładnie ta sama zasada, co w innych sprzętach gospodarstwa domowego. Im większa moc urządzenia, tym szybciej jest ono gotowe do pracy i bardziej wydajne. Zatem ekspres przelewowy o dużej mocy przygotuje nam kawę szybciej, niż ekspres o podobnych parametrach, ale o niższej mocy. Warto też zwrócić uwagę na konstrukcję dzbanka. Niektóre modele oferują zamiast niego specjalny termos, który dodatkowo utrzymuje temperaturę przygotowanego naparu. Konstrukcje z dzbankiem szklanym utrzymują jego ciepło poprzez ogrzewanie płyty, na której jest ustawiony.

Jak działa ekspres przelewowy?

Ekspres przelewowy przygotowuje kawę tak, jak wskazuje na to nazwa urządzenia. Jest to metoda przelewu. Woda pod ciśnieniem przelewana jest przez zmieloną kawę i spływa do kubka, dzbanka lub termosu. Naczynie końcowe jest zależne od modelu urządzenia. Na początek do zbiornika na wodę wlewamy przefiltrowaną wodę, a następne w tak zwanym drippie umieszczamy papierowy filtr i odpowiednią ilość zmielonej kawy. Modele przelewowe są bardzo proste w obsłudze. Świadczy o tym fakt, że ostatnim etapem przygotowania kawy jest jedynie naciśnięcie odpowiedniego przycisku.

Jaką kawę wybrać do ekspresu przelewowego?

Zdecydowana większość modeli przelewowych do zaparzania kawy będzie potrzebowała zmielonych już ziaren. Niewiele tego typu ekspresów wyposażonych jest w młynek do kawy, ale warto wiedzieć że takie modele istnieją. Najbardziej odpowiednia do przelewowej metody zaparzania będzie kawa jasno palona i grubiej mielona. Jest idealna do kaw czarnych, zarówno krótszych, jak i tzw. dłuższych. Jeśli preferujemy kawę z dodatkiem mleka lub mlecznej pianki, warto wybrać kawę paloną ciemniej, a zatem dłużej. Może być również drobniej zmielona. Taka kawa jest idealna pod espresso, które doskonale skomponuje się z mlekiem.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756