Trwa ładowanie
Moc [W]: 150
Wykonanie noża: Stal nierdzewna
Zakres krojenia [mm]: 1-15
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki
Wykonanie postawy: Metal
Do wędlin, sera i pieczywa
Regulacja grubości krojenia od 1 do 15 mm
Do wędlin, sera i pieczywa
Regulacja grubości krojenia od 1 do 15 mm
Taniej o 70,00 zł
329 99
32,99 zł x 10 rat 0%
399,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
399,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
U Ciebie
Odbierz
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 150
Wykonanie noża: Stal nierdzewna
Zakres krojenia [mm]: 0-15
Funkcje: Regulacja prędkości, Zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki
Wykonanie postawy: Metal
299 00

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie krajalnicy?

Warto sprawdzić, na jakie grubości kroi – najczęściej od 0 do 23 mm. Modele mogą mieć regulację płynną, bez zaznaczenia cyframi grubości. Jeśli zależy nam na szybkości, można wybrać urządzenie z pokrętłem, którym ustawia się szybkość od 0 do 3. Niektóre modele mają też dodatkowe pokrętło do wyboru grubości. Z czego są ostrza? Większość jest ze stali szlachetnej nierdzewnej, hartowanej, ale są też modele z dwoma (wymiennymi) nożami-tarczami. Podajnik to miejsce, na którym umieszcza się produkty do krojenia. Może on być stalowy, tam gdzie kroi się dużo i często lub plastikowy (lekki) polecany do krajalnic domowych. Regulacja pracy – albo krajalnica pracuje cały czas po wciśnięciu przycisku, albo tylko wtedy, gdy trzymamy guzik (przycisk), chroniący palce, ale „unieruchamiający” jedną rękę. Niezmiernie istotną kwestią są zabezpieczenia. Krajalnica może mieć funkcję chroniącą przed przypadkowym włączeniem. Jest też ochrona dla palców, ale równie dobrze może ją pełnić dociskacz. Bywa też zabezpieczenie urządzenia przed przegrzaniem. Funkcjonalności dopełnią miejsce na kabel i tacka na pokrojone produkty.

Jak działa krajalnica?

Jest pomocna, bo kroi produkty, które możemy kupować w większych kawałkach, żeby nie wysychały. Dzięki niej mamy zawsze równe kromki chleba, a ser czy wędliny pokrojone tak, jak lubimy. Przed przystąpieniem do pracy należy włączyć ją do gniazda (mówimy o krajalnicy elektrycznej), położyć na podajnik produkt, który ma być pokrojony, a następnie wcisnąć przycisk i ostrożnie przesuwać krojone rzeczy. Można je dociskać za pomocą specjalnego urządzenia, dzięki czemu unikniemy urazu palców. Noże są ostre, więc należy chronić przed nimi dzieci, nawet jeśli model ma zabezpieczenia.

Jak używać krajalnicy do chleba?

Kroją go wszystkie krajalnice elektryczne, ale w tym przypadku ważne są ostrza. Idealnie przy krojeniu chleba sprawdzają się ostrza ząbkowane. Jest to właściwe uniwersalny nóż w krajalnicy, bo pokroi wszystkie produkty, także warzywa. Wystarczy teraz pokrętłem ustawić grubość kromek i pokroić go tak, jak lubimy. Nie jest to skomplikowane, a wszystkie kromki zawsze będą równe.