Loading
GAZOWE
INDUKCYJNE
CERAMICZNE
Loading
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Gazowa
Kolor frontu piekarnika: Biały
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
Funkcje: Termoobieg, Zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, Grill (opiekacz)
Czyszczenie parowe piekarnika
Chłodny front zabezpiecza przed poparzeniem
Czyszczenie parowe piekarnika
Chłodny front zabezpiecza przed poparzeniem
Programator: Elektroniczny Ta
1 349 00
134,90 zł x 10 rat 0%

Maksymalna liczba rat dostępnych przy zakupie internetowym jest widoczna pod ceną produktu.

OK, zamknij
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Gazowa
Kolor frontu piekarnika: Inox
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
Funkcje: Termoobieg, Zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, Grill (opiekacz)
1 349 00
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie kuchni gazowej?

Wśród kuchni elektrycznych najbardziej popularne modele to te, które wyposażone są w czteropalnikową płytę gazową i elektryczny piekarnik. Nie brakuje też modeli w pełni zasilanych gazem. To pierwszy parametr, na który powinniśmy zwrócić uwagę przed zakupem. Rodzaj podłączenia zależeć będzie również od tego, czy kuchenka będzie zasilana gazem ziemnym czy z butli gazowej. Kolejną ważną kwestią jest piekarnik i jego możliwości w zakresie funkcjonalności. Do najbardziej pożądanych należą termoobieg, wielopoziomowe pieczenie, timer i płynna regulacja temperatury w zakresie od 0 do 250 oC. Dla dużych rodzin i tych, w których częstotliwość gotowania i pieczenia jest znaczna, warto wybrać kuchnie gazowe z dodatkowym wyposażeniem piekarnika, takim jak: dodatkowe blachy, ruszty do rozmaitych potraw, rożen, a także grill. Udogodnieniem podczas codziennej obsługi może być również wyświetlacz oraz elektryczna zapalarka w pokrętłach. Podczas wyboru zwróćmy też uwagę na stosowne atesty i zabezpieczenia, dotyczące zasilania gazem.

Jak działa kuchnia gazowa?

Kuchnie gazowe zasilane są gazem ziemnym lub z butli. Gaz doprowadzony jest do kuchenki jednym przewodem, a następnie wewnątrz obudowy rozprowadzone są dodatkowe przewody doprowadzające gaz do poszczególnych palników. W przypadku kuchenki z gazowym piekarnikiem, również do piekarnika. Jeśli chodzi o kuchenkę z piekarnikiem elektrycznym jego zasilanie jest elektryczne i wtedy komora nagrzewa się z użyciem energii elektrycznej. Większość kuchni gazowych wyposażona jest w cztery palniki gazowe o różnej wielkości, co jest pomocne w dopasowaniu palnika do wielkości garnka, w którym przygotowywana jest potrawa.

Jak podłączyć kuchnię gazową?

Na początek warto wskazać, że kuchenki gazowej nie należy montować samodzielnie. Powinien to zrobić wykwalifikowany fachowiec posiadający odpowiednie uprawnienia w zakresie gazownictwa. Taki zapis znajdziemy również w instrukcji montażu, obok którego jest jasno wskazane, że montaż przez osoby bez odpowiednich uprawnień może skutkować nie uznaniem gwarancji w przypadku jakichkolwiek zaburzeń w pracy urządzenia. Podłączenie kuchni gazowej wymaga instalacji do dwóch sieci – gazowej i elektrycznej. Przyłącze gazowe wymaga dodatkowo specjalnego zaworu zabezpieczającego przed ulatnianiem się gazu.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756