Automatyczne zamknięcie nastąpi za 12 sekund

Loading
Loading
Maksymalna średnica otworów [mm]: 5
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Wyprodukowana jest żeliwa wysokiej jakości
Łatwe czyszczenie
Wyprodukowana jest żeliwa wysokiej jakości
Łatwe czyszczenie
Model producenta: LT7041
100 90
2,18 zł x 60 rat
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Maksymalna średnica otworów [mm]: 5
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
93 90
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie maszynki do mięsa?

Podczas zakupu maszynki do mięsa warto pomyśleć czy będzie używana do czegoś więcej niż mielenie mięsa. Na rynku są dostępne maszynki z dodatkowymi elementami wyposażenia takimi jak szatkownica do warzyw, nadziewarka do kiełbasy czy urządzenie do robienia przecierów. Maszynka do mięsa może być wyposażona w sitka o różnej średnicy mielenia. Ważnym aspektem maszynki do mięsa jest moc urządzenia. Im większa moc tym urządzenie łatwiej poradzi sobie z mieleniem. Przydatną funkcją jest bieg wsteczny, który pozwoli cofnąć mięso jeśli to się zablokuje, bez konieczności rozbierania urządzenia i wyjmowania wszystkiego. W niektórych modelach elementy można myć w zmywarce. Maszynki są dostępne w różnych kolorach m.in. w białym, czarnym czy srebrnym. Dzięki temu można dobrać kolorystykę urządzenia pod względem dopasowania do kuchni.

Jak działa maszynka do mięsa?

Maszynka do mięsa zbudowana jest z elementu głównego, w którym znajduje się silnik, napęd oraz elektronika. Do tego elementu zamontowana jest głowica mieląca, w której znajduje się ślimacznica, nóż oraz sito. Mięso wkładane jest w górnej części i należy je popchnąć do ślimacznicy za pomocą popychacza. Następnie ślimacznica przesuwa mięso w kierunku noży, które rozdrabniają mięso, a potem jest przeciskane przez sito. Finalnie dostaje się mięso mielone.

Kiedy sprawdzi się maszynka do mięsa?

Maszynka do mięsa sprawdzi się w wielu przypadkach. Najważniejszym zadaniem maszynki do mięsa jest mielenie mięsa np. na kotlety mielone, burgery czy do sosu bolońskiego. W wyposażeniu niektórych modeli znajduje się dodatkowe wyposażenie takie jak: szatkownica i/lub nadziewarka do kiełbasy. Szatkownica pozwala rozdrobnić warzywa na plasterki, wiórki lub pulpę, a nadziewarka umożliwia nadzianie kiełbasy.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756