Automatyczne zamknięcie nastąpi za 12 sekund

Loading
Loading
Moc [W]: 100
Wykonanie noża: Stal nierdzewna
Zakres krojenia [mm]: 0-15
Funkcje: Zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem
Funkcje dodatkowe: Brak
Wykonanie postawy: Tworzywo sztuczne
Ostrze ze stali nierdzewnej
Płynna regulacja grubości krojenia: 0-15 mm
Ostrze ze stali nierdzewnej
Płynna regulacja grubości krojenia: 0-15 mm
Kolor: Biały
149 90
3,24 zł x 60 rat
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 100
Wykonanie noża: Stal nierdzewna
Zakres krojenia [mm]: 0-15
Funkcje: Zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem
Funkcje dodatkowe: Brak
Wykonanie postawy: Tworzywo sztuczne
149 00
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie krajalnicy?

Warto sprawdzić, na jakie grubości kroi – najczęściej od 0 do 23 mm. Modele mogą mieć regulację płynną, bez zaznaczenia cyframi grubości. Jeśli zależy nam na szybkości, można wybrać urządzenie z pokrętłem, którym ustawia się szybkość od 0 do 3. Niektóre modele mają też dodatkowe pokrętło do wyboru grubości. Z czego są ostrza? Większość jest ze stali szlachetnej nierdzewnej, hartowanej, ale są też modele z dwoma (wymiennymi) nożami-tarczami. Podajnik to miejsce, na którym umieszcza się produkty do krojenia. Może on być stalowy, tam gdzie kroi się dużo i często lub plastikowy (lekki) polecany do krajalnic domowych. Regulacja pracy – albo krajalnica pracuje cały czas po wciśnięciu przycisku, albo tylko wtedy, gdy trzymamy guzik (przycisk), chroniący palce, ale „unieruchamiający” jedną rękę. Niezmiernie istotną kwestią są zabezpieczenia. Krajalnica może mieć funkcję chroniącą przed przypadkowym włączeniem. Jest też ochrona dla palców, ale równie dobrze może ją pełnić dociskacz. Bywa też zabezpieczenie urządzenia przed przegrzaniem. Funkcjonalności dopełnią miejsce na kabel i tacka na pokrojone produkty.

Jak działa krajalnica?

Jest pomocna, bo kroi produkty, które możemy kupować w większych kawałkach, żeby nie wysychały. Dzięki niej mamy zawsze równe kromki chleba, a ser czy wędliny pokrojone tak, jak lubimy. Przed przystąpieniem do pracy należy włączyć ją do gniazda (mówimy o krajalnicy elektrycznej), położyć na podajnik produkt, który ma być pokrojony, a następnie wcisnąć przycisk i ostrożnie przesuwać krojone rzeczy. Można je dociskać za pomocą specjalnego urządzenia, dzięki czemu unikniemy urazu palców. Noże są ostre, więc należy chronić przed nimi dzieci, nawet jeśli model ma zabezpieczenia.

Jak używać krajalnicy do chleba?

Kroją go wszystkie krajalnice elektryczne, ale w tym przypadku ważne są ostrza. Idealnie przy krojeniu chleba sprawdzają się ostrza ząbkowane. Jest to właściwe uniwersalny nóż w krajalnicy, bo pokroi wszystkie produkty, także warzywa. Wystarczy teraz pokrętłem ustawić grubość kromek i pokroić go tak, jak lubimy. Nie jest to skomplikowane, a wszystkie kromki zawsze będą równe.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756