Pierwszą ratę zapłacimy za Ciebie
Piece do pizzy
(1)Kolejność wyświetlania produktów
Informacje o działaniu wyszukiwarki i zasadach prezentacji wyników znajdziesz w zasadach plasowania produktów i ofert.
Filtruj produkty
Brakuje Ci opcji filtrowania?
Zgłoś nam
Brakuje Ci opcji filtrowania?
Zgłoś nam
Podobne kategorie
- Blendery (185)
- Czajniki elektryczne (858)
- Szybkowary (36)
- Frytkownice (428)
- Piekarniki mini (100)
- Prodiże (7)
- Tostery (242)
- Opiekacze (147)
- Wypiekacze do chleba (35)
- Grille elektryczne (181)
- Aparaty do gotowania jaj (20)
- Krajalnice (76)
- Maszynki do mięsa (57)
- Miksery ręczne (134)
- Blendery kielichowe (156)
- Noże elektryczne (1)
- Roboty kuchenne (237)
- Sokowirówki (39)
- Wagi kuchenne (197)
- Wyciskarki do cytrusów (61)
Kolejność wyświetlania produktów
Informacje o działaniu wyszukiwarki i zasadach prezentacji wyników znajdziesz w zasadach plasowania produktów i ofert.
| Moc [W]: | 2000 |
|---|---|
| Średnica [cm]: | 30 |
| Czas nagrzewania [min]: | 15 |
| Maksymalna temperatura [st. C]: | 400 |
| Funkcje dodatkowe: | Regulacja temperatury |
| Tak |
Poradniki eksperta
Najczęściej zadawane pytania
-
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie pieca do pizzy?
Wybierając piec do pizzy, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jego moc. To podstawowy parametr, który wpływa na szybkość nagrzewania się urządzenia. Elektryczne piece do pizzy przeznaczone do użytku w gospodarstwach domowych mogą mieć moc np. 1200 W. Modele o takiej mocy nagrzewają się zazwyczaj około 10, a nawet 5 minut. Kolejnym ważnym parametrem jest maksymalna wysokość temperatury, jaką oferuje piec. Wysoka temperatura skraca czas pieczenia pizzy. Elektryczne piece do pizzy osiągają zazwyczaj temperaturę około 400 stopni Celsjusza. Dodatkowo mogą być wyposażone w przydatną funkcję regulacji temperatury. Istotne znaczenie ma również rodzaj kamieni do pieczenia zastosowanych w urządzeniach. Dobrej jakości naturalne kamienie magazynują ciepło i równomiernie je rozprowadzają, co przekłada się na jakość wypieku. Na uwagę zasługuje również średnica urządzenia, czy dodatkowe funkcje takie jak np. minutnik czy regulacja temperatury.
-
Jakie są rodzaje pieców do pizzy?
Ze względu rodzaj zasilania wyróżnia się piece do pizzy elektryczne, piece do pizzy gazowe oraz piece do pizzy opalane drewnem. Do użytku domowego najczęściej wybiera się jednokomorowe piece do pizzy. Z większą ilością komór (np. dwukomorowe) przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Ponadto w zależności od miejsca używania te praktyczne sprzęty dzieli się na te, które przeznaczone są do ogrodu oraz te przeznaczone do używania w domach.
-
Jak działa elektryczny piec do pizzy?
Działanie elektrycznego pieca do pizzy nie jest skomplikowane. Wyposażony zazwyczaj w dwa elementy grzewcze, pokryte kamiennym blatem idealnie utrzymuje temperaturę przez cały czas pieczenia. Dolny element doskonale wypieka spód pizzy, zaś górny ser i inne jej składniki. O nagrzaniu pieca do określonej temperatury informuje kontrolka gotowości do pracy. Pizza jest gotowa w zaledwie kilka minut, o czym informuje minutnik, w który wyposażona jest większość tego rodzaju urządzeń.




