Automatyczne zamknięcie nastąpi za 12 sekund

Loading
Loading
Moc [W]: 1800
Średnica [cm]: 31
Czas nagrzewania [min]: 3
Maksymalna temperatura [st. C]: 220
Funkcje dodatkowe: Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Regulacja temperatury: Tak
Regulowany termostat z 4 poziomami temperatur
Schowek na przewód zasilający
Regulowany termostat z 4 poziomami temperatur
Schowek na przewód zasilający
259 00
25,90 zł x 10 rat 0%
U Ciebie
W sklepie w poniedziałek
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie pieca do pizzy?

Wybierając piec do pizzy, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jego moc. To podstawowy parametr, który wpływa na szybkość nagrzewania się urządzenia. Elektryczne piece do pizzy przeznaczone do użytku w gospodarstwach domowych mogą mieć moc np. 1200 W. Modele o takiej mocy nagrzewają się zazwyczaj około 10, a nawet 5 minut. Kolejnym ważnym parametrem jest maksymalna wysokość temperatury, jaką oferuje piec. Wysoka temperatura skraca czas pieczenia pizzy. Elektryczne piece do pizzy osiągają zazwyczaj temperaturę około 400 stopni Celsjusza. Dodatkowo mogą być wyposażone w przydatną funkcję regulacji temperatury. Istotne znaczenie ma również rodzaj kamieni do pieczenia zastosowanych w urządzeniach. Dobrej jakości naturalne kamienie magazynują ciepło i równomiernie je rozprowadzają, co przekłada się na jakość wypieku. Na uwagę zasługuje również średnica urządzenia, czy dodatkowe funkcje takie jak np. minutnik czy regulacja temperatury.

Jakie są rodzaje pieców do pizzy?

Ze względu rodzaj zasilania wyróżnia się piece do pizzy elektryczne, piece do pizzy gazowe oraz piece do pizzy opalane drewnem. Do użytku domowego najczęściej wybiera się jednokomorowe piece do pizzy. Z większą ilością komór (np. dwukomorowe) przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Ponadto w zależności od miejsca używania te praktyczne sprzęty dzieli się na te, które przeznaczone są do ogrodu oraz te przeznaczone do używania w domach.

Jak działa elektryczny piec do pizzy?

Działanie elektrycznego pieca do pizzy nie jest skomplikowane. Wyposażony zazwyczaj w dwa elementy grzewcze, pokryte kamiennym blatem idealnie utrzymuje temperaturę przez cały czas pieczenia. Dolny element doskonale wypieka spód pizzy, zaś górny ser i inne jej składniki. O nagrzaniu pieca do określonej temperatury informuje kontrolka gotowości do pracy. Pizza jest gotowa w zaledwie kilka minut, o czym informuje minutnik, w który wyposażona jest większość tego rodzaju urządzeń.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756