Trwa ładowanie
Patelnia tradycyjna
1
24
Nieprzywierająca
Ceramiczna
Zobacz więcej
Idealna dla osób, które często smażą
Stabilnie i pewnie leży w mokrych dłoniach
Idealna dla osób, które często smażą
Stabilnie i pewnie leży w mokrych dłoniach

Taniej o 10,00 zł
89 99
99,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
99,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Odbierz
w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
Patelnia tradycyjna
1
28
Nieprzywierająca
Ceramiczna
Zobacz więcej

143 99
Patelnia do naleśników
1
25
Ceramiczna
ILAG Xera Dur 2
Zobacz więcej

89 00
Patelnia tradycyjna
1
24
Ceramiczna
Aluminium
Zobacz więcej

99 99
Patelnia wok
2
30
ILAG ® Non-Stick Ceramic
Aluminium
Zobacz więcej

194 08
Patelnia tradycyjna
1
24
ILAG
ILAG Xera Dur 2
Zobacz więcej

143 35
Patelnia tradycyjna
1
20
Nieprzywierająca
Ceramiczna
Zobacz więcej

109 00
Patelnia tradycyjna
1
28
Ilag Xera Dur 2 ® Ceramic Non Stick
Aluminium
Zobacz więcej

88 89
91,82 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
91,82 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Patelnia tradycyjna
1
28
Ilag Xera Dur 2 ® Ceramic Non Stick
Aluminium
Zobacz więcej

Taniej o 14,99 zł
115 00
129,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
129,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Patelnia tradycyjna
1
24
Ceramiczna
Aluminium
Zobacz więcej

65 99

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie patelni?

Wybierając patelnię, w pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na jej rozmiar. Mogą one mieć mniejsze (np. 15-20 cm) lub nieco większe (np.24-28 cm) średnice. Duże modele będą zajmowały więcej miejsca w szafce kuchennej i nie zawsze wykorzysta się ich możliwości. Bardzo ważnym aspektem jest również ciężar patelni. Lżejsze są bardziej poręczne i łatwiej się je użytkuje. Te praktyczne i niezbędne w każdej kuchni naczynia różnią się od siebie kształtem i materiałem, z którego zostały wykonane. Patelnie mogą być np. okrągłe lub kwadratowe. Natomiast w zależności od materiału, wyróżnia się np. patelnie tytanowe, granitowe, aluminiowe. Ważne, aby powłoki wewnętrzne były odporne na zarysowania i łatwe w czyszczeniu. Niektóre modle zostały wyposażone w praktyczne wskaźniki, informujące o osiągnięciu odpowiedniej temperatury do smażenia. Przy zakupie patelni, warto również zwrócić uwagę na możliwość mycia w zmywarce, czy nienagrzewające się rączki.

Jakie są rodzaje patelni?

Wśród patelni można wyróżnić modele dedykowane do określonych potraw np. do naleśników, do jajek, grillowe, patelnie Wok czy też patelnie uniwersalne. Każda z nich różni się nieco właściwościami i kształtem. Dzięki temu przyrządzanie w nich określonych dań jest dużo prostsze. Inny rodzaj patelni przeznaczony jest do kuchenki gazowej, a jeszcze inny do kuchenki indukcyjnej, elektrycznej czy ceramicznej. Można wybrać model uniwersalny, pasujący do różnych rodzajów kuchenek.

Jaki rodzaj patelni jest najzdrowszy?

Najzdrowsza patelnia to taka, która wykonana jest z bezpiecznych materiałów, które nie wchodzą w interakcje z przyrządzanymi potrawami. Naczynie nie wpływa więc na zapach, smak czy jakość smażonych dań. Zdrowe patelnie nie wydzielają więc szkodliwych substancji pod wpływem wysokich temperatur. Bezpieczne dla zdrowia są np. patelnie żeliwne, granitowe, tytanowe i te, które pokryte są wysokiej jakości powłokami o odpowiednich właściwościach (np. bez ołowiu i kadmu).