Trwa ładowanie
475
4.3
Mechaniczne
Pieczenie
Nieprzywierająca powłoka
Pokrywa z wykończeniem ze stali nierdzewnej
Długi przewód zasilający 1,5m
Pokrywa z wykończeniem ze stali nierdzewnej
Długi przewód zasilający 1,5m
Zobacz wszystkie warianty

Cena z kodem obowiązuje do 07.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Taniej o 30,00 zł
Cena z kodem:
399 00
Cena z kodem obowiązuje do 07.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
525,58 zł
Cena przed kodem
429,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
39,90 zł x 10 rat 0%
Sprawdź

Zamów telefonicznie 756 756 756
475
4.3
Mechaniczne
Pieczenie
Powłoka teflonowa

Cena z kodem obowiązuje do 07.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Taniej o 45,39 zł
Cena z kodem:
319 00
Cena z kodem obowiązuje do 07.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
364,39 zł
Cena przed kodem
364,39 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
650
3.5
Mechaniczne
Pieczenie
Aluminiowa


399 99

Odbierz
Zamów telefonicznie 756 756 756

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie prodiża?

Podstawowe parametry prodiża to moc oraz pojemność. Urządzenia o większej mocy nagrzewają się szybciej, dzięki czemu są po krótkiej chwili gotowe do pracy. Pojemność powinniśmy zaś dobierać do swoich potrzeb i tego, jak duże porcje dań przygotowujemy. Pokrywa urządzenia powinna być wyposażona w przeszkolone „okienko”, abyś mógł śledzić proces przygotowania potrawy. Dostępne modele mogą mieć podwójną grzałkę, która pozwala na bardziej równomierne opiekanie. Zwróć uwagę także, z jakich materiałów jest wykonane urządzenie. Modele klasyczne mają aluminiowe naczynie bez powłok nieprzywierających, a w tych bardziej nowoczesnych są one stosowane. Zaletą takiego rozwiązania są przede wszystkim łatwiejsze czyszczenie, mniej przypalona żywność i konieczność stosowania mniejszej ilości tłuszczu. Prodiż może być wyposażony także w dodatkowe akcesoria jak np. ruszt grillowy czy płyta do pieczenia. Spośród akcesoriów przydatna będzie również podstawka. Ułatwi ona serwowanie dań bezpośrednio z naczynia.

Jak działa prodiż?

Konstrukcja urządzenia jest prosta. Podstawowy model składa się z brytfanny, najczęściej aluminiowej, pokrywy, pojedynczej lub podwójnej grzałki oraz przewodu zasilającego. Produkty spożywcze należy umieścić w brytfannie. Następnie zamykamy pokrywę i podłączamy urządzanie do prądu. Ze względu na niedużą pojemność prodiż bardzo szybko się nagrzewa oraz oszczędza energię. W trakcie pieczenia potrawy możesz sprawdzać jej stan za pomocą wizjera umieszczonego w pokrywie. Większość urządzeń nie ma minutnika więc samodzielnie kontrolujesz długość pieczenia.

Do czego służy prodiż?

Jeszcze kilkanaście lat temu prodiże w naszych domach zastępowały piekarniki. Przy ich pomocy możemy upiec ciasto, mięso, pasztet oraz wiele innych potraw. Oprócz tego urządzenie nadaje się do podgrzewania żywności czy jej zapiekania. Wykorzystując prodiż, możemy także dusić mięso, a nawet grillować, jeśli w zestawie jest odpowiednie akcesorium. Prodiż sprawdza się jako uzupełnienie piekarnika, gdy potrzebujemy dodatkowego „podgrzewacza” oraz stanowi ekonomiczną alternatywę. Jest bowiem przystępny cenowo i zużywa niewiele energii.